Ergens heeft Jetta toch wel gelijk

Van het weekend zat ik lekker achter de buis toen er een nieuwsitem over de herkeuring Wajong en andere aangekondigde maatregelen voortvloeiend uit het onlangs afgesloten sociaal akkoord voorbij kwam. Met een bakje chips in de ene hand en mijn afstandsbediening in de andere, zittend op de bank werd ik het nieuwsitem ingezogen. Vanaf dat moment viel ik van de ene verbazing in de andere. Ik viel midden in het stuk waarin een jonge vrouw haar verhaal deed. Wat ongelofelijk schrijnend zeg…… Ze vertelde over het feit dat ze arbeidsgehandicapt is en het haar maar niet lukt, zelfs niet met ondersteuning middels dure re-integratietrajecten, om aan het werk te komen. Petje af meisje! Met een camera op je neus zo goed kunnen verwoorden waar het aan schort, ik zou het niet kunnen, zou gaan stotteren en gewoon niet meer uit mijn woorden komen.
De mevrouw in kwestie benoemde dat haar werkomgeving, in het verleden, het niet accepteerde dat ze meerdere malen uitleg nodig had om de haar opgedragen werkzaamheden naar tevredenheid te kunnen uitvoeren. Nou van je collega´s moet je het maar hebben! Deze ervaring had de jonge vrouw diep geraakt, haar zelfvertrouwen was geschaad. Toch blijft ze doorgaan om haar plekje op de arbeidsmarkt te veroveren, binnenkort gaat ze een opleiding volgen. Maar is dit nou wel de oplossing voor het probleem? Verander je hiermee de directe werkomgeving waarin iemand met een arbeidsbeperking komt te werken? Ik denk van niet. Volgens mij zit hier het echte probleem. Zou het misschien niet zo kunnen zijn dat deze mevrouw in een functie is geperst die gewoonweg niet bij haar kwaliteiten past? Zou het niet beter zijn om te kijken naar de kwaliteiten die deze persoon heeft en deze beter te benutten in een functie die haar beter ligt? Het zou zomaar kunnen dat deze mevrouw goed uit de verf komt in een functie waarbij ze gebruik mag maken van haar verbale capaciteiten en haar persoonlijke presentatie puur sang.
Na dit indringende item kwamen er meer mensen aan het woord, bijvoorbeeld een gewichtige directeur van een zorginstelling. Mensen met een beperking hebben constant begeleiding nodig, is een volledige dagtaak voor de begeleider, kunnen nooit en te nimmer volledig meedraaien, zullen altijd beperkt zijn en blijven etc. etc. etc. Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Huh wat? Oooh gelukkig voorbij, de plaat bleef even hangen, zou hij inmiddels met pensioen zijn?
Kijk eens aan daar hebben we Jetta, het wordt weer interessant, snel even wat chippies naar binnen werken. Jetta werd kritisch ondervraagd over haar standpunten met betrekking tot de herkeuring van Wajongbestand en de plannen om de Wajongers met arbeidspotentieel onder de regie van gemeenten aan het werk te helpen. De presentatrice voelde Jetta stevig aan de tand door middel van uitkeringcijfers die moesten aantonen dat Jetta dit alleen maar doet om een bezuiniging door te voeren. Jetta hield zich goed tijdens deze ondervraging en liet zich niet uit haar tent lokken. Zij gaf duidelijk aan dat de mensen die geen arbeidspotentieel hebben niet overgeheveld worden naar gemeenten en in bescherming genomen worden en dus de Wajong uitkering blijven behouden. Tegelijkertijd gaf ze aan dat het toch dood zonde is om niet meer mee te mogen doen met de rest van de werkende maatschappij wanneer je het stickertje arbeidsbeperkt opgeplakt hebt gekregen? Jetta is top, zelf is ze namelijk ook gehandicapt, en gaf nu en ook eerder een zeer sprekend voorbeeld: Wanneer je mij op het strand van Scheveningen in de bediening zet met een dienblad wordt het helemaal niks, maar geef me een staatssecretarispost en ……. Tsja wat moet je hier nou nog op terugzeggen?
Wederom reist toch weer de hamvraag, wie zijn hier nou eigenlijk beperkt? De mensen met het stickertje Wajong of wij die bepaald hebben dat je dit stickertje moet hebben en daarom ook geen kwaliteiten bezit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>